In English


Att köpa hus eller bostadsrätt

Att köpa en fastighet är för de flesta den största affären man gör under sin livstid. Det är viktigt att det blir en bra affär utan långtgående ekonomiska konsekvenser.

En fastighetsaffär kan te sig rätt enkel. Men ofta innehåller den beståndsdelar som kan vara svåra att bedöma eller hantera. En missbedömning leder nästan alltid till kostnader - antingen för köparen eller säljaren.

På de här sidorna ger vi dig som köpare eller säljare av en fastighet eller en bostadsrättslägenhet några allmänna råd. Men du måste själv sätta dig in i hur det går till.

Det kan vara klokt att anlita en mäklare om du inte är fullständigt insatt i hur en fastighetsaffär går till. Mäklaren kan hjälpa dig med värdering, visning och upprättande av köpehandlingar. Anlitar du en mäklare slipper du problem som du kanske inte ens vet existerar.

Fastighetsmäklaren har en god lokalkännedom och kunskap om marknaden på orten. Han kan se till att din fastighet får ett riktigt marknadsmässigt pris om du vill sälja. Mäklaren kan också hitta den rätta köparen till dig. Och det rätta huset till dig som vill köpa en fastighet eller bostadsrätt.

 
« Tillbaka Skriv ut
Boplats Göteborg AB, Rosenlundsplatsen 1, 411 20 GÖTEBORG, Tel: 031-100 250, E-post: info@boplats.se