In English


Andrahand


Från och med den 25 september stänger vi möjligheten att göra nya annonser för byte och andrahand. Det kommer heller inte gå att förlänga redan publicerade annonser. Detta som en förberedelse på stängningen av vårt gamla system och webbplats i november. Annonser betalda innan den 25 september kommer att finnas kvar så länge de gäller.

Planering av bytes- och andrahandsannonsering för vår nya webbplats pågår. Mer information följer när verksamheten återupptas.


Här kan du både söka och annonsera bostäder med andrahandskontrakt. Att publicera en annons kostar 99 kr. Att söka annonser är däremot helt gratis.
Sök
Om uthyrare vill ha deposition

Kontrollera att personen du kontaktat är den de säger, och att personen bor i lägenheten. Du kan till exempel be uthyraren visa hyreskontrakt och tillstånd att hyra ut i andra hand, och be om kontaktuppgifter till hyresvärden. Får bådas trygghet rekommenderar starkt att första- och andrahandshyresgästen tecknar ett gemensamt bankkonto där depositionssumman bara kan ta ut med varandras samtycke.

Betala inte överpris
En hyresrätt som hyrs ut i andra hand får inte kosta mer än vad den som bor där betalar. Om den hyrs ut möblerad går det att lägga på ca 10%. Bostadsrättsägare som hyr ut i andra hand kan ta ut månadsavgift till bostadsrättsföreningen plus driftskostnader. Sedan ny lagstiftning infördes 2013 får även kapitalkostnaden för lägenheten läggas in i hyran. Läs mer hos hyresnämnden.

Som bostadssökande kan du höra av dig till oss om bostaden inte motsvarar vad som utlovats i annonsen.
Länkar


Läs mer
Hyresnämnden - om andrahandsuthyrning.
Fastighetsägarna - riktlinjer för andrahandsuthyrning.
Hyresgästföreningen - frågor och svar om andrahand.

Kontrakt
Hyresgästföreningens andrahandskontrakt (pdf).


Hantera annonser
För att ändra din annons måste du logga in.

E-postadress

Lösenord
 

Glömt Lösenord?
Andrahandannonser just nu


0 annonser
Hem / Andrahand « Tillbaka Skriv ut
Boplats Göteborg AB, Rosenlundsplatsen 1, 411 20 GÖTEBORG, Tel: 031-100 250, E-post: info@boplats.se